Home Voeding Vlees Vlees noch Vis - Lezing Louise Fresco
Vlees noch Vis - Lezing Louise Fresco Afdrukken E-mailadres
Voeding - Vlees
Geschreven door Universiteit van Amsterdam   

www.alumni.uva.nl    8 november 2009

Universiteitshoogleraar Louise Fresco hield op 7 november de AUV-lezing met de titel 'Vlees noch Vis'.

Louise Fresco stelde een aantal elementaire vragen over de menselijke vlees- en visconsumptie. Hoe natuurlijk is het om dieren te eten? En hoe gezond? Wat zijn de gevolgen van de met economische ontwikkeling gepaard gaande toename van vleesconsumptie in bijvoorbeeld China? Zijn er straks nog wel voldoende eiwitten voor de hele wereldbevolking?

Fresco besprak de morele lading die de consumptie van vlees altijd heeft aangekleefd, in alle religies en culturen. Hoe kijken we daar in tijden van overbevissing en massaproductie tegenaan? En waar gaat het heen: eten we straks nog echt vlees, of bekeren we ons collectief tot kunstvlees uit soja, algen of insecten? Want of een volstrekt vegetarisch dieet een alternatief is, is maar de vraag.

Bekijk via onderstaande verwijzing de videoregistratie van Fresco's lezing.

 

Praktische lijsten

Meld fouten en verbroken links