Home Vervoer Aanbevolen Vervoer Autodelen (autodate)
Autodelen (autodate) Afdrukken E-mailadres
Aanbevolen Vervoer - Aanbevolen Vervoer
Geschreven door Greenwheels e.a.   

www.greenwheels.nl  28-03-08

Heb je af en toe een auto nodig? Dan biedt een abonnement op Greenwheels bijna hetzelfde gemak als een eigen auto, maar je betaalt alleen wanneer je hem gebruikt. In 60 steden staan auto's klaar om gedeeld te worden.

In Nederland staat een auto gemiddeld 23 uur per dag stil. In de steden ontstaan hierdoor parkeerproblemen. Wanneer de auto toch voor de deur staat, pakken mensen voor allerlei onnodige ritjes de auto, dit draagt weer bij aan de files.

Met de juiste middelen kan het delen van een auto heel aantrekkelijk en gemakkelijk worden gemaakt. Zonder beperkingen op te leggen kunnen 15 mensen één auto, en dus ook één parkeerplaats, delen. Wanneer bijvoorbeeld in Amsterdam-Centrum ieder huishouden een Greenwheels abonnement zou hebben en geen eigen auto, dan volstaat 20% van het aantal beschikbare parkeerplaatsen op straat.
Omdat je bij Greenwheels lage vaste kosten hebt en voornamelijk betaalt voor wat je gebruikt, loont het de moeite om eens de fiets of het openbaar vervoer te pakken als dat ook goed kan.

Autodelen is beter voor het milieu, en, voor mensen die weinig autorijden, meestal ook goedkoper.Door de overstap op Greenwheels kiezen mensen hun vervoermiddel bewuster en maken gemiddeld 30% minder autokilometers. Het gebruik van fiets, bus en trein stijgt met 5% tot 20%. Iedere abonnee spaart zo jaarlijks 1180 kg CO²-equivalenten. Meer informatie over de milieueffecten vind je ook op de website van VROM en Milieu Centraal

Op de markt van het autodelen zijn de volgende aanbieders actief:

Aanbieders Autodate:

V082803KNP25006

 

Meld fouten en verbroken links