Who Run the World? Girls! Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Schone Kleren Campagne   

www.schoneklerencampagne.nl   2014

Vrouwen dragen de kledingindustrie. Ze shoppen de meeste kleding, werken in modezaken, staan op de covers van modebladen en zitten in Aziatische kledingfabrieken achter de naaimachine. Deze naaisters worden vaak geportretteerd als een ver-van-mijn-bedshow. Als een noodzakelijk kwaad. Maar dat zijn ze niet. Integendeel: ze mogen gezien worden!

Vrouwen runnen de kledingindustrie 

Daarom is de Schone Kleren Campagne Who Run the World? Girls! gestart. Deze nieuwe campagne brengt de kracht van negen stoere vrouwen uit Cambodja en Bangladesh in beeld. De geportretteerde vrouwen werken in hun dagelijks leven keihard aan de jeans, jurkjes en jasjes die hier in de kledingwinkels hangen, en zetten zich in om hun eigen situatie en die van hun collega's te verbeteren.

De foto's werden gemaakt door Zilveren Camera-winnares Marieke van der Velden. Naast de fotoshoot zijn de meiden ook geïnterviewd over hun dagelijks leven. Who Runs the World? Girls! is een project van de Schone Kleren Campagne. De Schone Kleren Campagne gaat voor goede arbeidsomstandigheden in de wereldwijde kledingindustrie.

De foto's en verhalen zijn online te bekijken op www.schonekleren.nl/girls.
Actrice en regisseur Sanne Vogel gaf voor het
campagnefilmpje kledingarbeidster Shahnaz uit Bangladesh haar stem.

 

Praktische lijsten

Meld fouten en verbroken links