Home Kritisch consumeren Herverdelen Debat over ontwikkelingshulp
Debat over ontwikkelingshulp

www.isonline.nl    15 maart 2010

 

Wie en wat ontsnapte aan de kritisch blik van de WRR? De komende maanden woedt in de kolommen van IS een debat over het rapport. Hier vindt u de aftrap.

Het Apparaat staat verandering van de hulp in de weg    auteur: Marcia Luyten 

We geven massaal voor de wederopbouw aan Haïti, maar tegelijkertijd brokkelt de steun voor ontwikkelingshulp af. Hulp moet anders en beter. Maar de starheid van het ‘apparaat’ van Buitenlandse Zaken maakt de verbetering van de hulp uiterst lastig, betoogt publiciste en ex-diplomate Marcia Luyten.

 

Lees het hele artikel bij ISOnline >>>

Red de klassieke hulp     auteur: Ralf Bodelier

De plannen van de WRR zijn kolossaal en peperduur. Bovendien verdwijnen de armen uit beeld. Een focus op het beheren van mondiale publieke goederen, zoals de WRR bepleit, zal de publieke steun voor de hulp nog verder onderuithalen, aldus publicist Ralf Bodelier.  

Lees het hele artikel bij ISOnline >>>

 

Kijk beter naar Afrika     auteur: Bram van Ojik

De auteurs van het WRR-rapport worden echt niet ‘uit de sector verbannen’, omdat ze de mantra’s van ontwikkelingssamenwerking ter discussie hebben gesteld. Maar anders dan de Raad stelt, zijn onderwijs en gezondheidszorg wel degelijk belangrijke voorwaarden voor groei, betoogt ontwikkelingsdeskundige Bram van Ojik, Directeur Sociale Ontwikkeling op het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij schreef dit artikel op persoonlijke titel. 

Lees het hele artikel bij ISOnline >>>

 

Meld fouten en verbroken links