Koop niets!

www.nietskopen.nl    27 november 2010

Niets kopen is ook een keuze...
Het lijkt er tegenwoordig op dat iedereen iets wil kopen, niet omdat het nodig is, maar gewoon omdat het mogelijk is. Kan dat consumeren niet wat minder? Of nog beter, kan er gewoon even helemaal niet geconsumeerd worden? Reclame en mediauitingen als; ‘MediaMarkt- prijzentopper weken’, ‘Nationale Pinweek’ of ‘Bijenkorf’s Doldwaze Dagen’ prikkelen ons consumenten instinct echter zo, dat het een steeds grotere opgave lijkt om ‘nee, ik wil eigenlijk niets’ te zeggen.
Goede-daden-organisatie Terra Futura wil daarom de komende tijd een alternatief bieden voor mensen die iets willen kopen, maar niks nodig hebben. Geïnspireerd door de internationale niet-winkel dag op 27 november 2010 is de gratis webshop www.nietskopen.nl ontwikkeld. “Niets kopen is het eenvoudigste antwoord op overvolle kasten, een stijgende zeespiegel en is geschikt voor zowel de daadkrachtige als de minder daadkrachtige consument. Niets kan overal voor gebruikt worden, is diervriendelijk en veilig voor onze (klein)kinderen” zo valt te lezen bij een van de product specificaties.
Terra Futura wil deze bewuste keuze van iets niet kopen ook eens aan mensen voorleggen als tegenstem van de vele commerciële  uitingen die we dagelijks te verwerken krijgen. Via verschillende advertenties, de website www.nietskopen.nl en social media zal zij bovenstaand ‘Niets’ gaan aanbieden. Meer specifiek zal er reclame gemaakt worden voor producten als; ‘NietMeer’, ‘Niets’, ‘Mindermetica’, ‘BuyCut’ en de ‘Geendagsvlieg’. De producten maken het mogelijk dat mensen alsnog lekker kunnen (ont)shoppen, maar dan op de meest dier-  en milieuvriendelijke wijze ter wereld. Vanaf nu is Niets kopen namelijk ook een keuze.
 

 

Meld fouten en verbroken links