Tekst Banner

Stichting Kritische Massa heeft als doel consumenten inzicht te geven in mogelijke consequenties van hun koopgedrag voor maatschappij en milieu. Zij wil bevorderen dat onbewuste steun van consumenten aan ongewenste situaties wordt omgezet in bewuste steun aan positieve ontwikkelingen. Door consumenten te mobiliseren hoopt de stichting een bijdrage te leveren aan een beweging van kritische consumenten die een mens- en milieuvriendelijke maatschappij ten goede komt.

Home Kleding Materialen en grondstoffen Angorawol en dierenwelzijn
Angorawol en dierenwelzijn Afdrukken E-mailadres

www.peta.nl    25 oktober 2013

Angorawol is afkomstig van angorakonijnen. Om de haren uit de vacht te winnen worden de konijnen veelal hardhandig geplukt, waarbij zij zichtbaar lijden en soms in shock raken De konijnen ondergaan deze wrede behandeling iedere drie maanden, hun hele leven lang.

De angorawol die in truien en accessoires zit die in Nederlandse winkels ligt, komt voor 90% uit China, waar deze manier van konijnen behandelen gewoon is. Overigens zijn volgens Bont voor Dieren ook konijnen die geschoren worden om konijnenharen te winnen niet echt goed af. Konijnen zijn sociale wezens die in een groep horen te leven en zijn ook qua bouw niet geschikt om in hokken te houden.

Kledingbedrijven schermen met verklaringen dat hun grondstoffen diervriendelijk gewonnen worden, maar behalve dat er al geen echt diervriendelijke angoraqwol bestaat, wordt alle angorawol ook nog eens via grote veilingen verhandeld, waarbij de herkomst niet meer te traceren is. Zulke verklaringen zijn dus alleen maar mooie, maar lege woorden.


Conclusie: koop en gebruik geen angorawol of angorawollen producten.


In dit schokkende filmpje van PETA is te zien hoe in Aziƫ de konijnen worden behandeld.


 

Meld fouten en verbroken links