Tekst Banner

Stichting Kritische Massa heeft als doel consumenten inzicht te geven in mogelijke consequenties van hun koopgedrag voor maatschappij en milieu. Zij wil bevorderen dat onbewuste steun van consumenten aan ongewenste situaties wordt omgezet in bewuste steun aan positieve ontwikkelingen. Door consumenten te mobiliseren hoopt de stichting een bijdrage te leveren aan een beweging van kritische consumenten die een mens- en milieuvriendelijke maatschappij ten goede komt.

Home Kleding Consumentenacties actueel Duurzame melk stopt bij supermarkten
Duurzame melk stopt bij supermarkten Afdrukken E-mailadres

www.milieudefensie.nl    juni 2017

Grote supermarkten hebben door hun machtspositie de afgelopen jaren fors verdiend aan melk. Ten koste van de boeren, ten koste van de koeien, ten koste van het milieu.

Veel boeren gaan over de kop omdat ze structureel te weinig betaald hebben gekregen voor melk. Steeds meer koeien staan in grote stallen en komen niet meer in de wei. Ze krijgen importsoja uit Zuid-Amerika te eten, waarvoor oerwoud is gekapt. En dan hebben we het nog niet over het enorme mestoverschot en de weidevogels die verdwijnen. Dat is niet houdbaar.

Het moet echt anders en dat kan ook! Supermarkten moeten boeren minimaal de kostprijs betalen en 6 cent extra om duurzamer te produceren.

De komende maanden voert Milieudefensie gesprekken met alle grote supermarkten en komt ze in actie om een eerlijke prijs te eisen voor duurzame melk. Hoe meer Nederlanders zich hiervoor uitspreken, hoe sterker ze staan. Dus teken de petitie!

Naar de petitie >>>

 

Meld fouten en verbroken links