Home Elektrische apparaten Elektrische apparaten Eerlijk mobieltje eindelijk te koop!
Eerlijk mobieltje eindelijk te koop! Afdrukken E-mailadres
Elektrische apparaten - Elektrische apparaten
Geschreven door Fairphone   

www.fairphone.com   21 mei 2013


Update juli 2013: Er zijn bijna 11000 mobieltjes besteld in de voorverkoop, dit najaar worden er 20.000 geproduceerd. Uiteraard kan je nog mobieltjes bestellen!


Op 21 mei 2013 is de officiële voorverkoopcampagne van de Fairphone begonnen. Om haar eerste smartphone in productie te kunnen nemen zal Fairphone de komende vier weken nog ten minste 3500 smartphones moeten verkopen. Als deze crowdfunding-actie succesvol verloopt kunnen de eerste telefoons in het najaar naar de kopers in Europa worden verzonden.

De eerste smartphone van Fairphone bevat duurzaam gewonnen mineralen, tin en coltan uit de Democratische Republiek Congo. De telefoons worden gemaakt in een fabriek waar een speciaal opgericht fonds verzekerd dat de arbeiders een fatsoenlijk loon ontvangen. Fairphone garandeert optimale transparantie wat betreft materiaalgebruik, kostenstructuur en directe leveranciers. De telefoon is geschikt voor dual SIM-gebruik en is voorzien van een vervangbare batterij en een bewerkbaar (rootable) besturingssysteem. Om de volledige levensduur van het product te kunnen benutten sluit Fairphone aan bij bestaande programma's voor de verwerking van elektronisch afval. Fairphone kent ook een terugkoopoptie voor haar telefoons en biedt alle cruciale onderdelen bovendien los aan via haar verkoopkanaal.

Onze roadmap naar een duurzamere telefoon is een stap voor stap proces dat tot doel heeft de transparantie in de productieketen te verhogen, het inzicht in die keten te verbeteren en gelegenheid biedt tot het nemen van maatregelen die het systeem blijvend zullen veranderen. De telefoon kost €325,00, inclusief btw. Een deel van de winst wordt gebruikt voor de financiering van toekomstige verbeteringen in de productieketen.

Voor de eerste Fairphone zijn sinds september 2012 al meer dan 16.000 inschrijvingen binnengekomen. Dat was de stand begin deze week, toen gegadigden de telefoon voor het eerst daadwerkelijk konden kopen. Er zijn er inmiddels al meer dan 1700 verkocht. Met deze crowdfunding-actie toont Fairphone aan dat er wel degelijk vraag is naar een product dat milieu en maatschappij prioriteit geeft boven louter technologische verbeteringen. De actie maakt het mogelijk voor Fairphone om haar onafhankelijkheid als social enterprise te behouden.

Fairphone

 

Meld fouten en verbroken links