Dom Bontje 2016: de Nederlandse nertsenfokkers Afdrukken E-mailadres
Nieuws - Actueel
Geschreven door Bont voor Dieren   

www.bontvoordieren.nl    januari 2017

De Nederlandse nertsenfokkers zijn in de verkiezing Dom Bontje dankzij een ruime meerderheid van de stemmen verkozen tot Dom Bontje 2016. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse verkiezing, waarbij dit jaar bijna 20.000 mensen hun stem uitbrachten.

”Er geldt weliswaar een nertsenfokverbod vanaf 2024, maar tot die tijd gaan de nertsenfokkers willens en wetens door met het mishandelen van nertsen in kleine kooitjes. In de maand december hebben wij keer op keer beelden laten zien van misstanden. Ook weigeren  de nertsenfokkers zich neer te leggen bij een verbod. Daarom zijn zij met stip de werkelijk Domme Bontjes van 2016.”

Waylon
Eind december was er ook een storm aan protest vanwege het bont dat zanger Waylon droeg op TV. Hij ontsnapte echter nipt aan de titel Dom Bontje 2016 aangezien de verkiezing al liep. De zanger koos ervoor om een dode vos om zijn schouder te dragen tijdens een uitzending van The Voice, waar duizenden jongeren naar kijken. Waylon en zijn vos werden trending topic op Twitter en het publiek riep massaal op om de zanger alsnog te nomineren, Waylon zal daarom goed in de gaten worden gehouden in 2017.

Andere genomineerden 2016:

Everon Jackson Hooi

Everon Jackson Hooi

Dit jaar vergat Everon Jackson zijn coyote bontkraag in de kast te laten hangen. Wij denken dat de acteur sexy genoeg is zonder een dier om zijn nek dat is gevangen met een pijnlijke wildklem. Het zijn slechte tijden voor coyotes en deze zak hooi is wat ons betreft dan ook in de race voor de titel Dom Bontje.

Onno Hoes

Onno Hoes

Onno is niet voor de poes en kruipt blijkbaar graag in andermans hoesje. De oud-burgemeester van Maastricht wordt namelijk veelvuldig in het uitgaansleven gespot met een bontkraag gemaakt van een wasbeerhond. Wij vinden het dragen van bont maar vreemd en waarderen dit namens het overleden dier met een nominatie voor Dom Bontje.

Rapper Boef

Rapper Boef

Bij dit boefje is het respect voor dierenwelzijn ver te zoeken: de rapper en vlogger heeft een dikke bontkraag van coyote om zijn nek. Dit mooie dier is enkel voor zijn vacht met een wrede wildklem gevangen, en daarna achteloos om zijn nek gehangen. Hoewel rap van tong, rapper Boef is een echt Dom Bontje.

Lil Kleine

Lil’ Kleine

De populaire rapper met de grote mond voelt zich heel wat met zijn bontkraag van coyotebont. Deze praatjesmaker loopt beneveld en in hogere sferen liever in andermans kleren. Van coyote, vos, hermelijn. Of van wasbeerhond of konijn. Niet dat zij vrijwillig van hun vachtje zijn beroofd, al is Lil’Kleine de enige die dat gelooft. Beter houdt de brutale rapper snel zijn grote mondje, want voor hij het weet wint hij de titel Dom Bontje.

Rolf Sanchez

Rolf Sanchez

De ster van Rolf Sanchez is rijzende. Niet alleen Amerika en Nederland gingen om voor de zanger. Ook de dieren hebben zich na enkele hitnoteringen niet geheel vrijwillig om laten leggen. Ze zijn tegenwoordig als bontkraag in de garderobe van deze latino ster terug te vinden. Tonto! Dit domme bontje heeft geen X-factor!

Nertsenfokkers witte nerts

De Nederlandse nertsenfokkers

Niemand wil een Nederlandse bontindustrie, maar deze domme bontjes procederen door totdat zij en zes miljoen nertsen erbij neervallen. In de eindejaarskou worden de jassen aangetrokken en die van de nertsen uit. Namens de ware fashion victims van Nederland is de maat echt vol! Don’t fok with us: een collectieve nominatie voor de nertsenfokkers.