Home Adressen Duurzame producten en diensten FSC-hout en -papier: producten en adressen
FSC-hout en -papier: producten en adressen Afdrukken E-mailadres
Adressen - Duurzame producten en diensten
Geschreven door FSC Nederland   

www.fsc.nl   6 mei 2009

Wat is er te koop?


Hout
FSC-hout is er in vele soorten en maten: niet alleen tropisch hardhout maar ook hout uit Europese bossen zoals vuren, grenen, eiken en plaatmateriaal kan het FSC-keurmerk dragen.

FSC-producten zijn er ook in een veelvoud: tuinhout - tuinmeubelen - meubilair - kozijnen - deuren - ramen - speeltoestellen - planken - balken - timmerpanelen - vloeren - ondervloeren - plaatmateriaal - damwanden - beschoeiingen - vogelhuisjes -  dienbladen - speelgoed - enzovoort! 

Kant-en-klare producten met het FSC-keurmerk zijn te koop in honderden tuincentra, bouwmarkten, warenhuizen en andere winkels in heel Nederland. Bijvoorbeeld in grote doe-het-zelfketens als Gamma, Karwei, Praxis en Formido-Bouwmarkten, tuincentra als Tuincentrum Overvecht en Intratuin en warenhuizen als Kwantum, Vroom & Dreesmann en Leen Bakker.

Papier
Veel papiersoorten zijn ook in een FSC-variant te verkrijgen. Vraag er naar bij uw drukker!  Er zijn bovendien speciale FSC-drukkers, die aan kunnen tonen dat het door hen geleverde papier daadwerkelijk een FSC oorsprong heeft. Daarnaast is FSC-papier ook als particulier te verkrijgen.

Rubber
Bij Ethletic, een importeur die werkt volgens fairtrade principes, kan je ballonnen verkrijgen met het FSC keurmerk voor het natuurrubber. De ballonnen zijn afbreekbaar in het milieu in 6 maanden tijd.

Adressen
 'wat is waar te koop'? (pdf)

V082307KNP25001 2009-05-13

 

Meld fouten en verbroken links