Home Adressen Duurzame producten en diensten The Hubshop: dynamisch verkooppunt duurzame en sociale producten
The Hubshop: dynamisch verkooppunt duurzame en sociale producten Afdrukken E-mailadres
Adressen - Duurzame producten en diensten
Geschreven door The Hubshop Rotterdam   

15 december 2009

The Hubshop verhuurt schapruimte aan ondernemers met een sociaal of duurzaam product of dienst. Dit winkelconcept is de eerste in zijn soort, biedt de consument een gevarieerd aanbod en duurzame ondernemers een betaalbaar afzetkanaal. 

Initiatiefneemster Calthelijne Huis in ’t Veld importeert fair trade sieraden en stelde zich al snel de vraag hoe je een smal assortiment producten tegen weinig kosten in de winkel krijgt. Ze merkte dat ze niet de enige ondernemer was met deze vraag. Binnen het duurzaam ondernemersplatform The Hub Rotterdam bundelden ondernemers de krachten en richtten onder leiding van Cathelijne en Milla Salmi the Hubshop op. 

In the Hubshop is ruimte voor 100 ondernemers die een zogenaamde box kunnen huren. Om het aanbod interessant te houden voor de consument vindt er zelfregulering plaats. Ondernemers met productassortimenten die goed lopen, houden hun plek in de winkel. Producten die niet goed verkopen, worden eerst door het Hubshop team tegen het licht gehouden en de ondernemer krijgt zonodig advies voor verbetering. Wanneer producten niet goed blijven verkopen, zal er plaats gemaakt moeten worden in het assortiment voor een andere ondernemer.

The Hubshop biedt de ondernemers én de consument twee grote voordelen. Duurzame producten komen beschikbaar via een fysieke winkel. Daarnaast blijven deze ‘producten met een verhaal’ betaalbaar. Normaal gaat namelijk meer dan de helft van de retailprijs naar de winkelier, hetgeen de consumentenprijs opdrijft. Zo niet bij de producten in the Hubshop, omdat de gemaakte omzet direct terug gaat naar de ondernemer. The Hubshop is duurzaam en niet duur.

Naast een fysieke winkel en de advies functie van the Hubshop wordt er inmiddels hard gewerkt aan een webwinkel. Op langere termijn zullen er Hubshops geopend worden in alle steden waar de the Hub actief is, dat zijn er momenteel al meer dan 50 wereldwijd. 

The Hubshop is te vinden aan de Nieuwe Binnenweg nummer 195b, Rotterdam.

Openingstijden:
Dinsdag – vrijdag 10:00 - 18:00
Zaterdag 10:00 - 17:00

Website: >>>

Blog: >>>

P091512AOR25002

 

Meld fouten en verbroken links