Home Adressen Webwinkels Counting Flowers - unieke sjaals en eerlijke handel
Counting Flowers - unieke sjaals en eerlijke handel Afdrukken E-mailadres
Adressen - Webwinkels
Geschreven door Elike van Sluis   

www.countingflowers.nl 1 oktober 2010

Counting Flowers verkoopt unieke handgemaakte sjaals uit landen in ontwikkeling en steunt de makers via eerlijke handel.

Waarom sjaals

Een sjaal is een veelzijdig product dat door de armste mensen in de wereld gemaakt kan worden. Vaak door vrouwen, in de periode dat de landbouw minder inspanning van hen vereist. De grondstoffen die nodig zijn om een sjaal te maken, verbouwen zij zelf of kopen zij in op de markt.

Ieder land en iedere streek heeft zijn eigen weeftechnieken, patronen en gebruik van kleur. De speciale technieken worden van generatie op generatie overgeleverd. De sjaal geeft uitdrukking aan de culturele identiteit van de makers en is daarmee een heel divers product.
De verkoop van de sjaals is voor de makers vaak maar in beperkte mate grensoverschrijdend. Zij verkopen hun sjaals meestal op lokale markten of aan handelaren.

Counting Flowers

Counting Flowers brengt hier verandering in door kleinschalige producenten in ontwikkelingslanden een verkoopkanaal naar consumenten in het Westen te bieden. Hierdoor kan de vraag naar hun sjaals toenemen waardoor hun inkomsten kunnen toenemen.
Tegelijkertijd biedt Counting Flowers de consument in het Westen een prachtige handgemaakte sjaal die nergens anders te koop is.

Fair Trade

Counting Flowers koopt veel sjaals van lokale Fair Trade organisaties. Zij helpen de wevers in hun omgeving met de verkoop en zorgen ervoor dat zij trainingen krijgen en een eerlijke prijs ontvangen voor hun sjaals. Op deze manier hopen zij, net als wij, de levensomstandigheden van de makers op een duurzame manier te verbeteren.

Counting Flowers sluit echter geen kleine producenten uit van handel als zij geen Fair Trade keurmerk hebben. Veel makers die wij ontmoeten, weten niet wat Fair Trade is of kunnen nog niet voldoen aan de eisen die de World Fair Trade Organization aan het keurmerk stelt. Maar ook zij maken vaak prachtige sjaals en als wij die van hen afnemen komen de opbrengsten direct aan henzelf ten goede.

Winstdeling

Alle winst die Counting Flowers maakt, vloeit terug naar de makers en hun families. Dat gebeurt enerzijds door te investeren in de groei van de handel en anderzijds door uit de resterende winst scholing voor kinderen in de gemeenschap te financieren.
Vrienden en bestuursleden van Stichting Counting Flowers leveren hun diensten tegen minimumloon. Zo worden de kosten gedrukt en de winst gemaximaliseerd.

Natuurlijke materialen

Counting Flowers heeft een brede collectie bijzondere sjaals. Alle sjaals zijn op kleinschalige wijze met de hand gemaakt en daarmee uniek. Iedere sjaal is van natuurlijke materialen gemaakt: van zuivere wolsoorten als alpaca, pashmina, yak en mohair tot zijdesoorten als eri zijde, wilde zijde en (gewone) moerbeizijde. 

Veel van onze sjaals zijn geverfd met natuurlijke kleurstoffen, gemaakt van onder meer boomschors, kruiden en zaden.

Ontwikkelingssamenwerking

Nu het nieuwe kabinet rond is en het Regeerakkoord is gepresenteerd, wordt duidelijk dat we op het gebied van Ontwikkelingssamenwerking te maken krijgen met stevige bezuinigingen. 

Als je als consument direct iets wilt doen om mensen in ontwikkelingslanden te steunen en een bijdrage te leveren aan een verbetering van hun levensomstandigheden, dan kan dat door een sjaal van Counting Flowers te kopen.

Webshop

Nieuwsgierig geworden naar wat Counting Flowers jou te bieden heeft? Neem dan een kijkje op www.countingflowers.nl

 

Meld fouten en verbroken links