Home Adressen Webwinkels Duurzame computers: GreenMacheen
Duurzame computers: GreenMacheen Afdrukken E-mailadres
Adressen - Webwinkels
Geschreven door Bewustverbruiken.be   

www.bewustverbruiken.be    15 maart 2010
 
Vandaag de dag is een wereld zonder computers ondenkbaar. Ondanks de grote impact op het milieu blijft de computersector groeien. Computermerken overspoelen de markt met een overaanbod van hardware en software. Consumenten zien hierdoor vaak het bos door de bomen niet meer. Greenmacheen is een webwinkel die hier duidelijkheid in wil brengen.
Greenmacheen heeft oog voor ecologie. Bij het samenstellen van een computer wordt er vooral gelet op: energieverbruik, duurzaamheid en gebruik van recycleerbare grondstoffen en verpakkingen. Maar Greenmacheen gaat verder, er wordt ook gelet op de inspanningen naar het milieu uitgaande van de fabrikant van het product. Ook voor tweedehands computers of upgrade-advies kan je bij Greenmacheen terecht.
Greenmacheen maakt gebruik van labels en aanduidingen als EPEAT, Energy Star, Climate Savers Computing, RoHS en 80PLUS. Verder doet Greenmacheen ook zelf aan onderzoek, waarbij ze kritisch, consequent en principieel trachten te zijn.  Alles over de producten en de organisatie zelf kan je terugvinden op hun website.
 
Greenmacheen logo
 
 
 
  
 
P101503INL25001 
 

Meld fouten en verbroken links